Moodle 4.2 (1)

Descoperă Moodle LMS 4.2

Așa cum v-am obișnuit, Moodle vine permanent cu îmbunătățiri ale funcționalităților, experiența utilizatorilor fiind la baza dezvoltării acestora. Comunitatea Moodle este dedicată evoluției permanente. Comunicarea, integrarea feedback-ului și colaborarea cu utilizatorii fac posibil ca sistemul de management al învățării să rămână în topul preferințelor organizațiilor din întreaga lume.

Avem vești bune!

Moodle LMS, versiunea 4.2 este disponibilă! Noua versiune aduce noutăți și îmbunătățiri menite să eficientizeze activitatea profesorilor, trainerilor, dar și a administratorilor platformelor Moodle. Actualizarea implementată aduce îmbunătățiri în ceea ce privește crearea cursurilor, raportarea, activitățile și comunicarea. În acest mod este mai ușor și mai rapid să creezi activități antrenante de învățare, să urmărești progresele realizate și să îmbunătățești rezultatele obținute.

Noile funcționalități adăugate

Editare bulk în cursuri

Moodle LMS 4.2 permite editarea bulk a cursurilor prin acțiuni precum duplicare, ștergere, mutare sau modificare a valabilității activităților sau secțiunilor din curs. Această funcție simplifică crearea și editarea cursurilor, economisindu-vă timp prețios alocat sarcinilor administrative.

Profesorul/trainerul are posibilitatea de a selecta simultan mai mulți itemi, pentru a le modifica valabilitatea, duplica, muta sau șterge, conform meniului afișat.
Catalog îmbunătățit

Îmbunătățirile aduse catalogului aduc vizibilitate sporită asupra progresului și performanențelor obținute de cursanți. O opțiune de căutare în raportul de notare vă va permite să identificați după un element  de identificare cursanții, precum numele sau adresa de email.

Suplimentar, feedback-ul oferit cursantului este afișat direct în Catalog, permițând accesarea ușoară, fără schimbarea interfaței.

Profesorii/trainerii pot adăuga acum feedback-ul către cursanți direct în Catalog
Design și funcționalități îmbunătățite pentru paginile de curs

Îmbunățățirile aduse asupra paginilor de curs în versiunea Moodle 4.2 permit crearea și editarea eficientă a cursurilor și oferă cursanților o experiență intuitivă de navigare. Puteți duplica secțiunile și adăuga activități oriunde într-o secțiune. Tipurile de activități sunt vizibile doar profesorilor/ trainerilor în modul Editare activ, economisind spațiu valoros în interfața de învățare. Adresele URL permit profesorilor și trainerilor să partajeze anumite locații în cursuri și indentarea a fost restaurată, afișându-se atât în curs, cât și pe pagina principală. Aceste îmbunătățiri au ajutat toate tipurile de utilizatori să navigheze și să înțeleagă mai ușor conținutul de pe pagini, fără a se simți copleșiți.

Indentarea a fost inclusă în structura cursului pentru a fi mai ușor de înțeles de către cursanți
Rapoarte îmbunătățite

Modul de colectare a datelor pentru generare de rapoarte a fost îmbunătățit, astfel încât profesorii și trainerii să obțină date relevante despre progresul și comportamentul cursanților. Au fost incluse surse noi de date, precum badge-urile obținute sau comentariile, pentru a genera rapoarte detaliate. Rapoartele pot fi personalizate cu ajutorul noilor opțiuni incluse și furnizează informații valoroase pentru a acționa în timp util în vederea îmbunătățirii rezultatelor cursanților.

Noile funcționalități adăugate, precum filtrare „după ultima oră” ajută profesorii să urmărească progresul cursanților
Vizibilitatea membrilor grupurilor a fost schimbată pentru o protecție crescută a datelor personale

Profesorii și trainerii au posibilitatea de a controla vizibilitatea membrilor în anumite grupuri atunci când creează unii noi. Moodle este dedicat protejării datelor personale ale utilizatorilor și aceasta este o îmbunătățire majoră în eforturile depuse de Moodle pentru respectarea GDPR.

Puteți exporta conținul Moodle în MoodleNet

Pentru prima data, profesorii și trainerii au posibilitatea de a exporta cursurile din Moodle în MoodleNet. MoodleNet este platforma în care profesorii sau trainerii au posibilitatea de a căuta, partaja sau gestiona resurse educaționale deschise. Astfel pot împărtăși ușor și cu alți utilizatori resurse și activități, dar și să le reutilizeze în alte cursuri sau contexte.

Alte îmbunătățiri incluse

  • BigBlueButton, clasa virtuală open-source integrată în Moodle, oferă acum posibilitatea de a restricționa vizibilitatea anumitor formate de înregistrare pentru toți utilizatorii. Administratorul poate seta de asemenea ca pozele de profil ale utilizatorilor să fie vizibile pe durata sesiunilor live.
  • Editorul de text TinyMCE este acum integrat standard în Moodle 4.2, oferindu-vă multiple posibilități de editare a textului.
  • La cererea utilizatorilor, profesorii au acum posibilitatea de a edita numărul întrebărilor și de a redeschide testele începute, dar nefinalizate de cursanți.
  • Comunicarea cu cursanții este mai ușoară, fiind adaugată o nouă opțiune de transmitere a mesajelor direct din pagina de transmitere a temelor.

Resurse suplimentare și documentație

Pentru mai multe informații puteți accesa video-urile create pentru lansarea Moodle 4.2 sau documentația specifică.

Sursă articol: Announcing Moodle LMS 4.2 – New and improved features that create efficiencies for educators and trainers

eLearning & Software SRL este singurul partener certificat Moodle din România.

Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro pentru mai multe detalii. Suntem aici pentru a vă ajuta să implementați sistemul de management al învățării în organizația dvs, oferindu-vă suportul și experiența noastră pentru ca acest demers să fie unul de succes de la A la Z. Moodle vă pune la dispoziție un LMS 100% personalizabil, în acord cu nevoile și specificul organizației dvs.