Vizualuri blog_newsletter (5)

Moodle Workplace 4.2: experiențe de învățare simplificate

Moodle a lansat o nouă versiune a sistemul de management al învățării dedicat companiilor: Moodle Workplace 4.2.

Moodle Workplace 4.2 pune la dispoziție companiilor instrumentele de care au nevoie pentru o administrare eficientă a echipelor și simplificarea experiențelor de învățare:

  • Cu ajutorul funcționalităților de monitorizare îmbunătățite, managerii pot urmări progresul și identifica zonele în care angajații ar avea nevoie de mai mult suport.
  • Opțiunile de personalizare permit crearea de experiențe de învățare special dezvoltate  pentru nevoile unice ale fiecărei echipe.
  • Fluxurile de lucru automatizate facilitează simplificarea sarcinilor administrative și cresc astfel timpul ce poate fi alocat învățării.

Funcționalități nou adăugate

Administrare mai eficientă a echipelor de cursanți

Acum ai la dispoziție un raport cu informații complete și detaliate despre progresul cursanților: certificări obținute, programe de formare și cursuri. Cu această perspectivă cuprinzătoare, managerii pot lua decizii informate cu privire la programele de training și se asigură că se desfășoară conform graficului.

Un mesaj de avertizare este afișat atunci când cursanții au depășit termenul limită alocat

Ești informat dacă un cursant a depășit termenul alocat, poți verifica progresul cursanților, folosind funcționalitățile de căutare în timp real nou adăugate. Întregul proces de urmărire este simplificat, astfel încât să ajute la luarea de decizii rapide.

Aspect vizual îmbunătățit conform brand-ului propriu

Noua setare din Moodle Workplace 4.2, „Potrivește tonurile de gri cu culoarea primară”, ajută managerii și trainerii să asigure similaritate în ceea ce privește identitatea vizuală pentru fiecare dintre site-urile multi-tenant încorporate LMS-ul organizației, prin generarea automată de scheme accesibile de culori. Această setare conferă unitate și un aspect profesional pe fiecare dintre instanțele administrate.

Unitate în identitatea vizuală indiferent de numărul de instanțe incluse

Cu Moodle Workplace 4.2, administratorii au posibilitatea de a configura un centru de suport individual pentru fiecare departament sau organizație inclusă în sistemul de management al învățării comun. Această îmbunătățire facilitează oferirea de suport personalizat și comunicarea directă cu departamentul sau organizația care ar trebui să îi ofere cursantului asistența necesară.

Noi automatizări și managementul cursanților

Setarea „Reguli dinamice”, un set de condiții și acțiuni pe care le poți utiliza pentru a-ți automatiza modul de lucru, a fost îmbunătățită pentru a genera acțiuni automate la prima logare a cursanților. Astfel este facilitat procesul de inițiere în utilizarea platformei de către cursanți.

Declanșarea de acțiuni automate presetate la prima logare a cursantului

O nouă acțiune introdusă în setarea Reguli dinamice, este „Finalizarea sarcinilor”. Această funcționalitate facilitează gestionarea perfectă a cursanților prin finalizarea tuturor sarcinilor de lucru din curs conform regulilor predefinite. Suplimentar, a fost adăugată opțiunea de suspendare a alocării cursanților la cea preexistentă de scoatere a acestora din programe sau certificări. Această caracteristică permite administratorilor să gestioneze eficient resursele de învățare prin suspendarea accesului utilizatorilor la programe și certificări, după cum este necesar. Performanța îmbunătățită a raportului aferent Regulilor dinamice accelerează implementarea și monitorizarea regulilor prin reducerea timpilor de încărcare a raportului, în special pentru instanțele cu multe reguli.

Experiență îmbunătățită de utilizare și de navigare în cursuri

Prezenta actualizare a Moodle Workplace 4.2 permite o experiență de utilizare extinsă pentru programarea și alocarea cursurilor, cu o navigare și design similar de-a lungul modulelor de învățare. Cursanții pot accesa și rezerva rapid și ușor cursurile dorite, experiența de utilizator fiind susbstanțial îmbunătățită. O funcționalitate suplimentară indică finalizarea cursurilor conform prezenței, ceea ce oferă trainerilor flexibilitate crescută în ceea ce privește stabilirea itinerariilor de învățare.

Conținut personalizat

Moodle Workplace 4.2 include o nouă setare pentru manageri și traineri pentru a defini care este conținutul care va genera certificări, astfel încât doar acelea stabilite de aceștia pot fi aplicate conținutului în format .pdf. Trainerii au posibilitatea de a personaliza conținutul certificatelor folosind filtrele dorite, care vor genera un certificat personalizat pentru cursanții lor.

Setări de securitate îmbunătățite

O nouă setare, care permite blocarea departamentelor comune și a pozițiilor în cadrul organizației, asigură că doar trainerii autorizați pot gestiona joburile asociate departamentelor și pozițiilor blocate. Prin oferirea permisiunii trainerilor de a bloca anumite departamente, echipe sau poziții, securitatea în cadrul organizației este îmbunătățită , întrucât doar persoanele autorizate au acces la acele informații.

Profită de beneficiile aduse de comunitatea Moodle

O dată cu această actualizare, raportul Moodle Workplace, care prezintă datele în formatul personalizat selectat, este disponibil pentru utilizatori în directorul de pluginuri.

Prin intermediul noilor funcționalități prezentate, Moodle Workplace 4.2 eficientizează integrarea noilor angajați și gestionarea echipei, îmbunătățește eficiența și productivitatea angajaților și oferă o experiență de învățare personalizată și îmbunătățită.

Sursă articol: Introducing Moodle Workplace 4.2: Enhanced team management for streamlined learning experiences

eLearning & Software SRL este unicul partener certificat Moodle din România.

Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro pentru mai multe detalii. Suntem aici pentru a vă ajuta să implementați sistemul de management al învățării în organizația dvs, oferindu-vă suportul și experiența noastră pentru ca acest demers să fie unul de succes de la A la Z.