Vizualuri blog_newsletter (18)

Clasa virtuală – spațiul interactiv de predare și învățare

Cum ar arăta clasa virtuală ideală pentru tine? Ca profesor, predarea online este de multe ori o provocare. Una dintre cele mai frecvente întrebări se referă la: cum putem transforma clasa virtuală într-un spațiu interactiv de predare și învățare, cu rezultate efective în ceea ce privește reținerea și aplicarea informațiilor sau noțiunilor transmise în timpul lecției?

Ce ai făcut până acum pentru a atinge aceste obiective

 1. Cu siguranță ai utilizat diferite soluții de video-conferință pentru a susține cursurile online.
 2. Pentru a asigura interactivitatea și exersarea însă ai fost nevoit să apelezi și la alte aplicații, din afara soluției de video-conferință și a LMS-ului tău, dacă folosești unul.

Pare complicat, nu-i așa? De fiecare dată timpul necesar pregătirii lecției sau desfășurării acesteia este afectat de pașii necesari accesării tuturor acestor aplicații.

Mai mult, urmărirea activității cursanților este o altă mare provocare, instrumentele de video-conferință neavând astfel de funcționalități, iar utilizarea de instrumente externe nu permite urmărirea direct în LMS a nivelului de implicare al cursanților.

Și este firesc. Acestea au fost create pentru întâlniri virtuale și nu pentru predare – învățare.

Ce ai spune dacă ți-am oferi soluția ideală pentru a transforma clasa virtuală în spațiul interactiv de predare – învățare pe care ți-l dorești? Un singur instrument îți asigură toate funcționalitățile de care ai nevoie pentru aceasta, construit de profesori, special pentru profesori, perfect integrabil în LMS-ul pe care îl utilizezi.

Soluția pe care ți-o propunem este BigBlueButton. Acesta îți pune la dispoziție clasa virtuală care îi ajută pe profesori să predea, iar pe cursanți să învețe. Principiile și metodologia care au stat la baza creării BigBlueButton sunt cele pedagogice, teoriile învățării fiind fundamentul dezvoltării funcționalităților și a structurii BigBlueButton. Obiectivele urmărite se concentrează pe predare și învățare eficiente.

De ce clasa virtuală BigBlueButton este soluția de care ai nevoie?

Răspunsul este simplu. Îți pune la dispoziție într-un singur loc toate funcționalitățile de care ai nevoie pentru ca procesul de predare – învățare să fie unul eficient. Este ușor de folosit și adaptat programului de lucru al unui profesor, facilitând comunicarea, colaborarea și desfășurarea integrală online a activităților.

Funcționalitățile BigBlueButton

 • Sondaje „smart”.
 • Încărcare documente (PowerPoint, Word, PDF, imagini etc).
 • Folosirea simultană de către mai mulți utilizatori a Whiteboard pentru evaluare virtuală.
 • Breakout rooms.
 • Opțiuni redare video.
 • Chat public și privat.
 • Sondaj (pentru verificarea cunoștințelor).
 • Partajare notițe/ comentarii.
 • Partajare ecran.
 • Tablou de bord pentru analize statistice – informații instant obținute în timpul derulării clasei virtuale.
 • Emoticoane, inclusiv „Ridică mâna” pentru facilitarea feedback-ului și creșterea interacțiunii cu informația transmisă și cu profesorul.
Și, foarte important, îți pune la dispoziție date statistice live, în timpul derulării clasei virtuale, care îți vor oferi răspunsuri rapide la următoarele întrebări:
 • Cine este prezent la curs?
 • Cine este activ în timpul cursului?
 • Cine învață? (pe baza răspunsurilor la întrebările adresate în polls)
Cu ajutorul acestor statistici:
 • puteți identifica ușor cursanții care au dificultăți sau din contră, rezultate foarte bune, și le puteți oferi feedback instant;
 • puteți știi în orice moment nivelul de implicare al cursanților și aplica tehnicile potrivite situației pentru desfășurarea eficientă a cursului.

Invitație la webinar

Miercuri, 15 noiembrie 2023, de la ora 18:00 vă invităm la webinar. Avem și invitați speciali, partenerii noștri de la Blindside Networks, dezvoltatorii clasei virtuale BigBlueButton. Webinarul va fi unul practic: partenerii noștri vor susține o sesiune demonstrativă și vor fi disponibili pentru a vă răspunde la întrebări.

Sesiunea demonstrativă va fi realizată în limba engleză. Noi vom facilita traducerea întrebărilor voastre dacă va fi necesar.

Și, pentru că cel mai bun mod de a testa BigBlueButton este să îl folosești, webinarul se va desfășura prin intermediul acestei aplicații.

LE: Pentru a viziona înregistrarea webinarului, accesați butonul de mai jos.

eLearning & Software SRL este partener Blindside Networks, dezvoltatorul BigBlueButton. Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro pentru a programa o sesiune demonstrativă. Suntem aici pentru a vă răspunde la întrebări.

Puteți accesa aici prezentarea noastră.