Vizualuri blog_newsletter (17)

Moodle Workplace – spațiul ideal pentru training-urile de conformitate

Moodle Workplace este LMS-ul care îți asigură spațiul ideal pentru derularea training-urilor de conformitate (și nu numai).

Organizațiile, în special cele de mari dimensiuni (corporațiile), se confruntă în prezent cu noi provocări. Transformarea tehnologică în desfășurare, în special în ceea ce privește rolul tot mai mare atribuit AI în activitățile curente, implică o atenție sporită legat de modul de organizare și calitatea training-urilor de conformitate (compliance).

O imagine mai clară a situației actuale este oferită de rezultatele sondajului realizat printre peste 350 de profesioniști din diverse domenii de activitate, localizați în SUA, Uniunea Europeană și Marea Britanie. Acesta relevă care sunt provocările actuale în ceea ce privește respectarea regulilor de conformitate (printre cele mai importante fiind menționate resursele limitate și anticiparea schimbărilor de reglementare în creștere).

În acest context, training-urile de conformitate sunt cheia pentru a răspunde cu succes provocărilor asociate.

Moodle Workplace – de ce este spațiul ideal pentru derularea programelor de training

Moodle Workplace îți pune la dispoziție o soluție completă pentru training-urile de conformitate (și nu numai), printr-un mod de lucru simplificat, automatizat și care îți permite să urmărești progresul cursanților. În cele ce urmează, ne propunem să explorăm provocările actuale ale training-urilor de conformitate și modul în care Moodle Workplace răspunde nevoilor tot mai mari din această arie.

Provocările cheie ale training-urilor de conformitate în 2023

Training-urile de conformitate asigură aderarea organizației la reglementări și standarde de etică. Coordonatorii departamentelor de conformitate fac eforturi tot mai mari pentru a optimiza resursele existente în contextul incertitudinilor economice și a sarcinilor de lucru tot mai complexe.

Elementele principale care setează programele de conformitate actuale includ limitările impuse de buget și schimbări în dinamica forței de muncă.

Bugetul limitat

Organizațiile sunt dispuse să aloce resurse pentru a adopta sisteme avansate de management al conformității, pentru a integra soluții inovatoare tehnologice de reglementare (RegTech) și a utiliza inteligența artificială pentru o evaluare complexă a riscurilor.

Totuși, bugetul limitat este cel care îngreunează investițiile în tehnologie, dar și efortul de a actualiza și îmbunătăți conținutul, respectiv resursele utilizate în cadrul training-urilor de conformitate. Și, conform raportului menționat, specialiștii au menționat că în marea majoritate a cazurilor, nu există perspective de mărire a bugetului alocat, în viitorul apropiat.

Pentru a depăși acest impediment, organizațiile au nevoie așadar de strategii bine gândite care să se concentreze pe aspectele importante ale instruirii asupra conformității, folosindu-se de resursele disponibile.

Schimbări în dinamica forței de muncă

Se estimează că între 2023 și 2027, anumite industrii și sectoare de activitate se vor confrunta cu o schimbare în ceea ce privește distribuirea pozițiilor între angajați. O schimbare semnificativă se observă în ceea ce privește pozițiile legate de AI, automatizare, sustenabilitate și business inteligence. Pe măsură ce aceste poziții devin tot mai numeroase, organizațiile trebuie să asigure traininguri de conformitate care să instruiască angajații cu privire la reglementările, standardele și aspectele etice asociate.

Se constată o scădere a pozițiilor tradiționale, din arii precum introducere date, secretariat, contabilitate, resurse umane. Training-urile de conformitate trebuie adaptate în raport cu aceste schimbări și să ofere conținutul adecvat responsabilităților asociate noilor poziții apărute.

Moodle Workplace: programe de training eficiente

Moodle Workplace reprezintă soluția completă care simplifică, automatizează și ajută la urmărirea progresului pentru training-urile de conformitate. Iată cum:

Certificări

Moodle ajută organizațiile să își formalizeze modulele de formare în certificări recunoscute, asigurându-se că angajații nu doar dobândesc cunoștințe, ci și recunoașterea oficială pentru rezultatele obținute la finalizarea programului de instruire.

Certificările în Moodle Workplace sunt valabile pentru un interval de timp definit. Prima parte a programului, certificarea inițială, poate fi reînnoită prin recertificare, fie folosind același program, fie unul diferit. Puteți configura reminder-uri automate pentru certificările care expiră, angajații fiind notificați despre momentul la care trebuie reînnoite. Regulile dinamice simplifică și mai mult procesul, alocând automat userii acelor certificări care corespund pozițiilor lor în organizație.

În acest mod, se asigură parcurgerea programelor de instruire asociate fiecărei poziții, la intervalele necesare, iar angajații vor avea permanent certificările necesare.

Fiecare certificare este asociată unui program, care trebuie finalizat pentru a obține certificarea. Sursă foto: moodle.org.

După expirarea certificării inițiale, aveți opțiunea de a stabili un flux de lucru pentru recertificarea angajaților. De asemenea, puteți monitoriza starea certificării în funcție de progresul angajatului, ținând cont de criterii precum: finalizarea programului, depășiri ale termenului de finalizare sau expirarea certificării inițiale.

Organizațiile au posibilitatea de a distribui angajații la programe de instruire specifice în funcție de audiență, astfel încât programele de instruire să fie aliniate unor roluri/ departamente/ criterii de conformitate specifice.

Team Overview

Blocul „Team Overview” din Moodle Workplace permite managerilor să monitorizeze și să evalueze progresul angajaților, oferind în timp real informații și date statistice relevante cu privire la performanța acestora.

Fiecare profil de utilizator din Team Overview include informații importante despre acesta, precum poză profil, nume și prenume, ultimele informații accesate. Pentru un bun management al timpului, există o alertă care notifică managerul că o certificare sau un program are termenul de realizare depășit. Sunt disponibile și alte date despre utilizatori, precum o listă a tuturor certificărilor active și statusul programelor în derulare, fiecare având asociat și un raport de progres. Mai mult, managerii pot transmite mesaje directe către angajați sau accesa alte informații utile privind sarcinile alocate, spre exemplu. În acest mod, fiecare manager poate avea o imagine de ansamblu a activității fiecărui membru al echipei.

Managerul poate avea o imagine detaliată despre cursanți. Sursă foto: Moodle Workplace 4

Aplicația Workplace

Utilizarea aplicației permite membrilor echipei să parcurgă în ritm propriu, în funcție de priorități, programele de instruire și certificare, de oriunde doresc. Are la bază aplicația Moodle și beneficiază de o serie de elemente suplimentare specifice Workplace.

Aplicația permite accesarea programelor direct din Dashboard, unde angajații pot naviga și accesa cu ușurință programele de training. Certificarea este inclusă în funcționalități, ceea ce face posibilă parcurgerea programelor de instruire și finalizarea lor prin certificarea angajaților.

Aplicația include de asemenea și funcționalități de raportare. Dacă este necesar, poate fi adăugat meniu personalizat pentru a oferi angajaților acces ușor la rapoarte specifice, având astfel șansa de a-și revizui propria performanță.

Așadar, Moodle Workplace nu doar se aliniază tendințelor actuale în materie de conformitate, dar oferă și resurse optimizate pentru programe de instruire eficiente, adaptându-se perfect la schimbările cu care se confruntă în prezent piața muncii.

Sursă foto: moodle.org
Sursa articolului aici.

Te-am convins?

Scrie-ne la contact@elearningsoftware.ro și programează o întâlnire cu specialiștii noștri. Putem pregăti pentru tine o sesiune demonstrativă în cadrul căreia poți vedea cum funcționează Moodle Workplace și de ce este soluția ideală pentru training în organizația ta.

Dacă ești curios să afli care este diferența între Moodle standard și Moodle Workplace, poți parcurge prezentarea pe care am pregătit-o pentru tine.