Vizualuri blog_newsletter (13)

10 motive pentru care să alegi Moodle

Moodle este un sistem de management al învățării folosit de organizații din întrega lume, indiferent de mărimea sau de obiectul lor de activitate.

De ce să alegi Moodle ca sistem de management al învățării pentru organizația ta?

Indiferent de modul în care alegem să răspundem la această întrebare, suntem cu toții de acord că marile avantaje ale utilizării Moodle sunt flexibilitatea și posibilitatea de a personaliza spațiul de lucru în acord cu nevoile organizației tale.

Multitudinea de funcționalități și pluginuri care pot fi integrate fac alegerea Moodle să fie cea corectă pentru organizația ta. La acestea se adaugă grija continuă a dezvoltatorilor din comunitate de a rezolva orice bug-uri apar și de a actualiza sistemul astfel încât să corespundă nevoilor prezente ale utilizatorilor.

Așadar, de ce Moodle?

Am pregătit pentru tine o listă a motivelor pentru care noi îți recomandăm să alegi Moodle. Nu ne-am oprit asupra funcționalităților și specificațiilor tehnice, ci asupra acelor detalii care fac diferența în activitatea ta de zi cu zi în platfomă ca profesor sau trainer. Și desigur, toate aceste facilități se reflectă și asupra cursanților.

Și, să nu uităm, că în centrul tuturor funcționalităților și actualizărilor aduse Moodle stă atenția către cea mai bună experiență de utilizare, fie că ne referim la administratorii platformelor sau la profesori/ traineri, respectiv studenți/ cursanți.

10 motive pentru care să alegi Moodle

1. Automatizarea procesului de înscriere a cursanților.

Înscrierea cursanților la diferite cursuri se poate face printr-un proces automatizat. Nu trebuie să cauți fiecare cursant în platformă pentru a-l înscrie manual.

2. Spațiu organizat pentru toate materialele din curs.

    Este cel mai organizat spațiu în care se pot afla toate materialele de studiu și activitățile de învățare. Poți crea secțiuni în care toate materialele și activitățile urmează într-o ordine specifică (cu parcurgere liberă sau restricționată).

    3. Accesarea online de pe orice dispozitiv.

    Cursanții pot accesa cursul și tot ce incluzi în acesta de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet. Este important să incluzi fișiere pdf, în loc de alte formate, pentru a putea fi parcurse direct în curs.

    4. Actualizare flexibilă.

    Cursurile pot fi actualizate foarte flexibil. Poți oricând să adaugi un nou material, să-l muți de la o secțiune la alta sau să-l ascunzi/ ștergi.

    5. Spațiu de referință pentru studenți și profesor.

    Cursul odată creat poate servi ca spațiu de referință, atât pentru studenți cât și pentru profesori. Vrei să-ți amintești despre ce este următoarea oră de curs… găsești informația în cursul pe care l-ai organizat în platformă.

    6. Gestionarea grupurilor.

    Poți crea grupuri de cursanți și apoi poți personaliza materialele de studiu și activitățile în funcție de aceste grupuri.

    7. Refolosirea cursului.

    Un curs creat poate fi refolosit în anul următor. Împortă conținutul cursului vechi în cursul nou și fă modificările de care crezi că ai nevoie în noul an.

    8. Varietate de materiale: resurse și activități.

    Într-un curs Moodle pot fi incluse foarte multe tipuri de materiale de studiu (text, imagini, infografice, video, materiale interactive) și activități de învățare sau link-uri spre resurse externe.

    9. Teste nenumărate.

    Dacă ai creat o bancă de întrebări (preferabil organizată pe capitole) poți crea nenumărate teste de evaluare și autoevaluare, fiecare cu anumite funcționalități, în funcție de nevoile de evaluare.

    10. Spațiu dedicat pentru comunicare.

    Folosind ativități de tip Forum poți crea un spațiu dedicat pentru comunicare. De exemplu, este util să ai un forum intitulat „Întrebări pentru profesor” pentru a fi mai accesibil pentru studenți, fără a depăși limitele spațiului personal.

    Poți accesa și descărca lista motivelor pentru care recomandăm Moodle mai jos.

    Partener Moodle Certificat

    eLearning & Software SRL este unicul partener certificat Moodle din România și Republica Moldova. Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro pentru a programa o întâlnire cu specialiștii noștri în dezvoltarea de platforme eLearning.

    Serviciile pe care le oferim sunt complete, fiind alături de dvs în toate etapele de proiectare, dezvoltare, implementare, găzduire și mentenanță a sistemului LMS pe care îl veți utiliza. Oferim asistență, precum și instruire certificată ANC pentru dezvoltatori eLearning și administratori platforme eLearning.

    Moodle are avantajul de a fi personalizat în acord cu nevoile tale și, pe lângă funcționalitățile proprii, permite integrarea unei multitudini de aplicații care pot ușura semnificativ colaborarea și atinge nevoile specifice activității proprii. Astfel fie că sunteți o corporație, o organizație de dimensiuni mai reduse sau o instituție de învățământ, Moodle este soluția ideală de sistem de management al învățării.