Lansare Moodle LMS 4.1

Moodle LMS 4.1 – o nouă experiență Moodle, centrată pe utilizator

Ne bucurăm să vă anunțăm că a fost lansată cea mai recentă versiune a sistemului de management al învățării open – source, Moodle 4.1.

Ce aduce nou Moodle 4.1?

Moodle 4.1 duce la un nou nivel experiența de utilizare îmbunătățită și funcționalitățile oferite de versiunea anterioară, oferindu-ți posibilitatea de a construi experiențe de învățare mai bune, iar cursanții să găsească pe platformă ce își doresc atunci când au nevoie.

Ca versiune LTS (Long Time Support), adică o versiune ce va fi menținută și îmbunătățită pentru mai multe versiuni majore Moodle LMS 4.1 asigură, de asemenea, suport de securitate timp de trei ani – cu 18 luni mai mult decât ediția standard.

Funcționalități cheie oferite de Moodle 4.1

O experiență mai fluidă, bazată pe optimizări ale experienței utilizatorilor

În versiunea curentă, Moodle LMS 4.1, au fost aduse îmbunătățiri activității Bază de date, incluzând o pagină de pornire, o pre-setare îmbunătățită a Galeriei de imagini, plus trei noi pre-setări: Jurnal, Propuneri și Resurse, care pot fi pre-vizualizate.

Aceste patru pre-setări (șabloane pregătite pentru a fi utilizate) vă oferă posibilitatea de a le folosi și adapta pentru a servi nevoilor dumneavoastră, fără a fi nevoit să creezi un layout de la zero.

Pre-setările pot fi, de asemenea, pre-vizualizate înainte de utilizare, pentru a fi siguri că este aspectul pe care îl căutați. Aceste îmbunătățiri ale interfeței și fluxului de lucru cu platforma au fost oferite de Asociația Utilizatorilor Moodle (MUA).

Moodle LMS 4.1 pre-setare
Îmbunătățiri ale Catalogului de note

Au fost aduse, de asemenea, îmbunătățiri ale experienței de utilizare a Catalogului de note pentru a facilita navigarea.

În versiune Moodle 4.1, a fost adăugată o nouă pagină „Rezumatul notelor” pentru a oferi un rezumat al mediilor notelor pentru fiecare activitate de curs – această pagină poate filtra și afișa notele în funcție de tipul de activitate.

A fost dezvoltat un „Raport al utilizatorului” îmbunătățit, cu un design mai modern și categorii pliabile.

De asemenea am inclus un „Raport vizualizare generală” cu un design îmbunătățit și posibilitatea de a căuta după utilizatori, grupuri sau elemente de notă. Odată afișat setul de date dorit, puteți face mai ușor acțiuni în bloc cu elementele selectate. Acest lucru le permite profesorilor și formatorilor să analizeze mai ușor succesul evaluărilor formative și sumative pentru îmbunătățirea și proiectarea cursurilor.

Noua pagină „Rezumatul notelor” oferă sumarul mediilor de la fiecare activitate de curs
BigBlueButton – noi posibilități de utilizare

Moodle 4.1 include, de asemenea, îmbunătățiri ale activității BigBlueButton (sistem de video-conferință online), sala de clasă virtuală open source integrată în Moodle ca funcționalitate standard. Începând cu această versiune aveți inclusiv posibilitatea de a invita participanți externi la o sesiune de videoconferință BigBlueButton.

Îmbunătățirea editorului de text

În Moodle 4.1, TinyMCE 6 este inclus ca un editor de text suplimentar, alături de editorul standard Atto. TinyMCE 6 este un editor de text modern și intuitiv, care este accesibil și oferă o experiență îmbunătățită a utilizatorului.

Editor de text îmbunătățit
Gestionați și colaborați cu ușurință folosind banca de întrebări Moodle

Moodle 4.1 oferă îmbunătățiri ale funcțiilor Băncii de întrebări, facilitând, pentru profesori și creatorii de cursuri, gestionarea și colaborarea în procesul de construire al întrebările dintr-un test.

Aceste îmbunătățiri includ editarea „inline” a titlului întrebării, o coloană nouă „Modificat de” pentru a vedea cine a modificat o întrebare și o coloană nouă „Ultima utilizare” pentru a vedea când a răspuns ultima dată la acea întrebare un student.

Mai mult control asupra setărilor rapoartelor personalizate

Rapoartele personalizate includ acum o serie de noi surse de date, Inclusiv insigne (badges), Comentarii, Note, Participanți la curs, Bloguri și Fișiere.

Există o nouă pagină de setări pentru rapoartele personalizate, care permite administratorului să limiteze numărul de rapoarte și să dezactiveze editarea în timp real.

Alte îmbunătățiri

Mai multe completări utile aduse de versiunea Moodle 4.1 includ:

  • Profilul poate afișa acum fusul orar al utilizatorului.
  • Scala de notare poate avea acum litere suplimentare, depășind limita anterioară de paisprezece.
  • Rapoartele de finalizare activități / cursuri includ câmpuri de profil personalizate și momentul finalizării.
  • O nouă setare pentru administrator cu ajutorul căreia poate controla disponibilitatea formularului „Contactați asistența site-ului”.

Upgrade la Moodle LMS 4.1

Vă recomandăm să faceți upgrade la versiunea Moodle 4.1 pentru a beneficia de toate acesta facilități.

eLearning & Software SRL, unicul partener certificat Moodle din România vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta cu acesta proces de upgrade. Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro și specialiștii noștri vă vor oferi asistența necesară.