Vizualuri blog_newsletter (24)

Descoperă Moodle 4.4

Experiențe de învățare mai intuitive și mai accesibile, focusate pe comunicare și eficiență în administrare

Moodle 4.4 este acum disponibil! Noua versiune aduce o serie de îmbunătățiri concepute pentru a aduce experiența de învățare pe platformă la un nivel superior, într-un mod intuitiv și facil atât pentru cursanți, cât și pentru administratorii sistemului de învățare.

Ce aduce nou Moodle 4.4?

Accesibilitate ridicată. Implicare mai mare din partea cursanților

Noua serie de îmbunătățiri a fost realizată pentru a se continua misiunea Moodle de a asigura utilizatorilor cele mai bune experiențe de utilizare și de învățare.

Îmbunătățiri ale paginii de curs și pictogramelor de activități: aspect vizual mai atractiv

Paginile de curs sunt centrul experienței de învățare folosind platforma Moodle. Acum, experiența de navigare într-un curs a fost îmbunătățită semnificativ: cursanții sunt ajutați în noul format să se concentreze pe materialul vizat; în mod implicit, dacă se dă clic pe titlul secțiunii disponibil în indexul din stânga al cursului sau pe titlul secțiunii, cursantul va ajunge la o pagină care afișează numai conținutul secțiunii respective.

Îmbunătățiri ale paginii de curs și pictogramelor de activități: aspect vizual mai atractiv

Ca parte a îmbunătățirii aspectului cursului, pictogramele de activitate au fost actualizate cu un aspect mai fluid, pentru a fi mai puțin dominante pe pagină.  În plus, paleta de culori a fost ajustată pentru a asigura o mai bună accesibilitate pentru cei care percep diferit culoarea.  Paleta de culori a fost testată în funcție de cele mai frecvente patru forme de daltonism pentru a asigura optimizarea experienței.

Îmbunătățiri ale paginii de curs și pictogramelor de activități: aspect vizual mai atractiv

Comunicare simplificată cu ajutorul notificărilor îmbunătățite

Moodle 4.4 introduce opțiuni de notificare îmbunătățite menite să informeze și să implice proactiv cursanții. Aceștia sunt notificați atunci când sunt înscriși manual la cursuri, asigurându-se că se pot implica imediat în noile activități de învățare. În cazul în care cursanții riscă să fie neînscriși din cauza inactivității, aceștia pot fi notificați pentru a le oferi șansa de a se reimplica și de a-și continua experiența de învățare.

Pentru profesori, simplicarea procesului de înscriere în curs și atragerea/ implicarea cursanților prin procesul de notificare, eliberează intervale de timp care pot fi alocate activităților de predare și interacționare cu cursanții, și nu sarcinilor administrative.

Sistemul introduce, de asemenea, un suport avansat pentru administratori în ceea ce privește monitorizarea modului de funcționare. Se trimit notificări imediate pentru orice eșec al sarcinilor sau eventuale probleme de sistem. Această funcționalitate permite identificarea și rezolvarea rapidă a problemelor. De asemenea, este îmbunătățită fiabilitatea sistemului și eficiența administrativă prin utilizarea notificărilor pentru a menține funcționarea eficientă a sistemului de management al învățării Moodle (fără a fi nevoie să se verifice manual fiecare componentă).

Comunicare simplificată cu ajutorul notificărilor îmbunătățite

Opțiuni sporite de evaluare folosind întrebările de ordonare a variantelor de răspuns

Plugin-ul pentru acest tip de întrebare foarte utilizat a fost integrat în forma standard Moodle. Ca parte a acestui proces, codul a fost modernizat, problemele de accesibilitate au fost soluționate, iar calea de migrare a fost dezvoltată pentru o integrare facilă. Funcționalitatea a fost dezvoltată inițial de Gordon Bateson, membru al comunității Moodle și era disponibilă doar ca o extensie suplimentară. Acum, este parte a Moodle standard și le permite profesorilor să creeze forme de evaluare dinamice, care le solicită cursanților să ordoneze corect variantele de răspuns. Acest instrument facilitează pentru cursanți dezvoltarea competențelor de rezolvare a problemelor și le consolidează capacitatea de înțelegere a coerenței narative și  metacogniția.

Opțiuni sporite de evaluare folosind întrebările de ordonare a variantelor de răspuns

Colaborare digitală avansată în spațiul virtual Matrix

În Moodle LMS 4.4, au fost adăugate grupuri de suport pentru cursuri direct în camerele Matrix, promovând experiențe de comunicare mai organizate și mai coezive. Această îmbunătățire nu numai că oferă flexibilitate și confort, dar garantează, de asemenea, că permisiunile de comunicare din Matrix reflectă cu exactitate rolul și responsabilitățile fiecărui utilizator în LMS.

Colaborare digitală avansată în spațiul virtual Matrix

Mai multă comunicare între cursanți cu noile actualizări ale forumului

Moodle 4.4 vine cu îmbunătățiri semnificative ale funcționalităților forumului. Datorită comunității de dezvoltatori, au fost introduse configurări implicite pentru anunțurile publicate pe forumuri, iar asociate cu acces rapid la opțiunea „Publicare pe toate grupurile” facilitează implicarea și interacțiunea. Profesorii beneficiază de instrumente simplificate pentru a gestiona ușor discuțiile în mai multe grupuri, asigurându-se că informațiile esențiale ajung la toți cursanții.

Intensificați conversațiile dintre cursanți cu noile actualizări ale forumului

Tiny MCE: elementul de bază pentru crearea de conținut

Tiny MCE este editorul implicit pentru toate site-urile nou instalate și cele actualizate. O dată cu această modificare, profesorii, cursanții și administratorii beneficiază de o platformă de încredere și performantă pentru a crea conținut educațional atractiv.

Cursanții vor descoperi că este mai ușor să transmită conținutul, dar și o experiență de învățare bazată pe materiale interactive și atractive, precum și uniformitatea modului de editare pe toate platformele.

Tiny MCE le oferă administratorilor control avansat asupra pluginurilor și customizărilor, permițând crearea unui mediu de învățare mai flexibil și personalizat conform nevoilor. De asemenea, permite și strategii îmbunătățite de administrare pentru asigurarea eficienței și utilizarea în siguranță a instrumentelor de editare.

Această actualizare complexă asigură o experiență uniformă și intuitivă pentru crearea, gestionarea și interacțiunea cu conținutul educațional în Moodle 4.4.

Tiny MCE: elementul de bază pentru crearea de conținut

Siguranță în utilizare sporită prin îmbunătățirea configurării MFA

Moodle 4.4 îmbunătățește semnificativ securitatea contului de utilizator prin simplificarea configurării Autentificării Multi-Factor (MFA): aceasta este mai ușor de utilizat și oferă în același timp o protecție sporită.

Pentru profesori și studenți, experiența configurării MFA este acum simplificată, facilitând procesul de securizare a conturilor Moodle împotriva accesului neautorizat.

Introducerea autentificării pe bază de cod transmis prin SMS conferă opțiuni de securitate flexibile, permițând utilizatorilor Moodle să aleagă măsura de protecție care li se potrivește cel mai bine și asigurând acces sigur la cursuri și resurse.

Această actualizare asigură de asemenea control îmbunătățit asupra datelor și cursurilor proprii, menținând un mediu de învățare sigur și securizat.

Pentru administratori, această actualizare înseamnă un proces de configurare MFA mai simplu, îmbunătățind ușurința de implementare și gestionare a măsurilor de securitate pe platforma Moodle, consolidând securitatea sistemului și adaptându-se mai eficient la preferințele de securitate ale utilizatorilor.

Recunoașterea rezultatelor pe baza unui sistem de badge-uri îmbunătățit

Ultima actualizare introduce o îmbunătățire a sistemului de administrare a badge-urilor, fiind mai ușor de afișat competențele deținute de cursanți. Acum poți filtra badge-urile după nume sau dată, și administra versiunile/ datele de expirare mai eficient. Astfel se simplifică emiterea și urmărirea badge-urilor, facilitând evidențierea progresului cursanților.

Pentru profesori, această actualizare presupune mai puțină bătaie de cap pentru administrarea badge-urilor cursanților. Crearea, acordarea și urmărirea badge-urilor în cursuri este de acum simplă, promovând implicarea și motivarea cursanților prin elemente de gamificare.

Administratorii vor remarca mai puțin efort necesar pentru activități de suport și o monitorizare mai transparentă, încurajând o experiență educațională integrată și atractivă.

Administrare optimizată pe baza rapoartelor personalizate și actualizări ale gestionării utilizatorilor

Moodle LMS 4.4 introduce actualizări semnificative pentru rapoartele personalizate și gestionarea utilizatorilor, special concepute pentru administratori.

Cele mai recente îmbunătățiri includ etichetarea rapoartelor personalizate, noi opțiuni de filtrare și un raport inovator care oferă informații despre rolurile atribuite pe platformă. Aceste actualizări facilitează crearea de rapoarte mai detaliate și oferă o vizualizare complexă a permisiunilor utilizatorilor, simplificând administrarea rapoartelor prin consolidarea accesului la toate rapoartele într-o singură locație, ușor de accesat.

În plus, cu ajutorul paginii îmbunătățite „Browse list of users” (Răsfoiește lista de utilizatori), administratorii pot să filtreze cu ușurință baza de date a utilizatorilor, identificând grupuri specifice de utilizatori. Acest accent pus pe gestionarea eficientă a utilizatorilor este esențial pentru a promova o comunitate de învățare implicată și bine organizată.

Datorită capacităților îmbunătățite de filtrare, administratorii pot acum să navigheze mai eficient în baza de date a utilizatorilor și să execute mai eficient acțiuni bulk. Această actualizare economisește timp și îmbunătățește fluxul de lucru administrativ și organizarea sistemului, conducând la o bază de date a utilizatorilor mai ordonată și mai ușor de gestionat.

Despre noi

eLearning & Software SRL este unicul partener certificat Moodle din România și Republica Moldova. Ne puteți scrie la contact@elearningsoftware.ro pentru a programa o întâlnire cu specialiștii noștri în dezvoltarea de platforme eLearning.

Serviciile pe care le oferim sunt complete, fiind alături de dvs în toate etapele de proiectare, dezvoltare, implementare, găzduire și mentenanță a sistemului LMS pe care îl veți utiliza. Oferim asistență, precum și instruire certificată ANC pentru dezvoltatori eLearning și administratori platforme eLearning.

Moodle are avantajul de a fi personalizat în acord cu nevoile tale și, pe lângă funcționalitățile proprii, permite integrarea unei multitudini de aplicații care pot ușura semnificativ colaborarea și atinge nevoile specifice activității proprii.

Astfel fie că sunteți o corporație, o organizație de dimensiuni mai reduse sau o instituție de învățământ, Moodle este soluția ideală de sistem de management al învățării.

Contactează-ne pentru configurarea unui sistem de management al învățării personalizat nevoilor organizației tale!