Vizualuri blog_newsletter (7)

Articulate 360. Rise 360 sau Storyline 360?

Fiecare proiect eLearning este unic. Pentru dezvoltarea acestuia, parcurgi fiecare etapă specifică, iar alegerea instrumentului potrivit este una esențială pentru a asigura nivelul de implicare și atractivitate vizat pentru cursanți.

Desigur, calitatea conținutului este condiția esențială pentru a asigura aceste obiective, dar utilizarea instrumentului potrivit contribuie semnificiativ la atingerea lor.

Recomandarea noastră este Articulate 360. Este pachetul de aplicații pe care noi îl folosim pentru dezvoltarea proiectelor proprii sau ale clienților noștri. Funcționalitățile incluse permit crearea unei multitudini de forme de interactivitate, de la simplu la foarte complex, fiind accesibile atât utilizatorilor experimentați, cât și celor la început de drum.

Una dintre cele mai frecvente întrebări care ne este adresată se referă la diferența dintre Storyline 360 și Rise 360. Vă prezentăm mai jos care sunt acestea. Indiferent pe care îl veți alege, vă garantăm că produsul final va fi unul pe măsura așteptărilor.

Accesul la ambele aplicații este condiționat de achiziția unui abonament anual (detaliem mai jos tipurile de abonament disponibile).

Rise 360

Imaginați-vă un joc de Lego, pentru care aveți deja instrucțiunile și tot ce trebuie să faceți este să le puneți în ordinea indicată pentru a obține produsul final. Dar care este marele atu al pieselor Lego? Faptul că le poți utiliza și în alt mod, pentru a-ți crea propriile construcții. Pe acest principiu funcționează și Rise 360.

Ai o serie de blocuri presetate, pe care le poți completa cu conținutul tău și crea cursul dorit, rapid, ușor, intuitiv, foarte user-friendly pentru începători. Este o aplicație web-based, fiecare curs creat fiind stocat în cloud (fără a ocupa spațiu pe computerul personal, însă ai nevoie de conexiune internet pentru a o folosi).

Dacă ar fi să rezumăm câteva dintre avantajele utilizării Rise 360, acestea ar fi:

 • Blocuri presetate, ușor de editat, foarte user-friendly.
 • Nu este nevoie să aloci mult timp pentru a învăța să o utilizezi.
 • Mobile – responsive, formatul conținutului se adaptează dispozitivului pe care îl utilizezi.
 • Dezvoltare rapidă și intuitivă, în blocurile presetate.
 • O varietate de interacțiuni presetate, nu este nevoie de alte acțiuni de programare, doar alegi din cele disponibile.
 • Posibilitatea de a exporta conținutul în diferite formate, compatibile cu o varietate de LMS-uri (cum ar fi SCORM 1.2 sau 2004).
 • O multitudine de cursuri template sau ready-to-use pe care le poți folosi.
 • Acces la imensa bibliotecă de resurse multimedia.
 • Pentru interactivitate complexă și personalizată, poți insera conținut creat cu Storyline 360.
 • Posibilitatea de a crea microlearning, folosind funcționalități specifice acestui tip de cursuri.
 • O poți folosi pentru o multitudine de tipuri de conținut, fără a ne limita la cursuri – diferite prezentări, glosare, manuale, instrucțiuni de utilizare etc.

Există și o serie de limitări:

 • Poți utiliza doar blocurile presetate disponibile, cu limitările de editare și formatare existente.
 • Personalizarea este limitată la setările incluse.

Storyline 360

Storyline 360 este o aplicație desktop-based, care se descarcă  din Dashboard-ul de utilizator. Nu este dependentă de un browser pentru a funcționa, însă ai nevoie de conexiune internet pentru a accesa toate funcționalitățile. Proiectele dezvoltate vor fi salvate local pe computerul pe care îl utilizezi.

Este un authoring tool cu un layout pe bază de slide-uri, personalizabile 100% de către dezvoltatorul de conținut. Permite creativitate nelimitată, în funcție de nivelul de experiență al dezvoltatorului. Ai acces și la o serie de șabloane de la care poți porni, dar desigur ai libertatea de a le modifica în funcție de viziunea proprie. Sau poți porni de la 0 și să adaugi propriile elemente de interactivitate.

Care ar fi avantajele utilizării Storyline 360?

 • Nivel foarte ridicat de personalizare, datorită funcționalităților incluse.
 • Diferite tipuri de interactivitate personalizabile (declanșatori, variabile, condiționări, obiecte interactive), ai posibilitatea de a crea diferite experiențe de învățare pe bază de scenarii cu ajutorul acestora.
 • O varietate de șabloane incluse.
 • Animații.
 • Elemente multimedia.
 • Funcționalități precum screen recording care permit realizarea de simulări software sau alte demonstrații.
 • Funcționalități specifice eLearning pentru realizarea de evaluări.
 • Acces la la imensa bibliotecă de resurse multimedia.
 • Posibilitatea de a exporta conținutul în diferite formate, compatibile cu o varietate de LMS-uri (cum ar fi SCORM 1.2 sau 2004).

În ceea ce privește limitările, putem menționa că necesită un timp mai îndelungat de învățare pentru utilizatori, nefiind la fel de accesibil ca Rise 360 pentru începători. Fiind un instrument slide-based, nu este mobile – responsive precum Rise 360. Datorită nivelului crescut de complexitate, timpul alocat dezvoltării unui conținut interactiv cu Storyline 360, precum și nivelul de efort este mai ridicat. Însă și rezultatul final va fi unul personalizat 100% pe nevoile de învățare stabilite.

Cum puteți achiziționa Rise 360/ Storyline 360?

Ambele aplicații fac parte din abonamentul anual Articulate 360. Nu pot fi achiziționate separat.

Articulate 360 vă oferă acces la o suită de aplicații special create pentru dezvoltarea de conținut eLearning. Pe lângă cele 2 authoring tools, include și aplicații de înregistare/ editare audio/video (Peek/ Replay 360), dar și de transformare a fișierelor PowerPoint în format interactiv (Studio 360).

Fiind un pachet dedicat dezvoltatorilor eLearning, include și o aplicație de colaborare cu clienții sau stakeholderii (Review 360), precum și traininguri și tutoriale (Training 360).

Există 2 tipuri de abonament, Individual Plan și Teams Plan. Ambele variante vă ofere acces la aceleași aplicații, diferența constând în spațiul de stocare disponibil și funcționalitățile specifice unui abonament dedicat echipelor. Pentru a vedea care variantă vi se potrivește, nu ezitați să ne scrieți la contact@elearningsoftware.ro pentru oferte personalizate.

Aveți și posibilitatea de a testa gratuit timp de 30 de zile aplicațiile. Pentru crearea contului de test, click aici.

eLearning & Software SRL este reseller autorizat Articulate în România.